Jo gamybai naudojama cukraus pudra, todėl jis ypač švelnios ir lengvos konsistencijos, tirpstantis burnoje ir ypatingai tinkamas subtiliems desertams.
„Formulė“ paprasta: reikia imti vienodą kiekį (gramais) kiaušinio baltymo, cukraus, ir kokybiškos cukraus pudros. Dviems kiaušinių baltymams reikės apie 75 g cukraus ir 75 g cukraus pudros.
Iki putų išplakite kiaušinių baltymus, po šaukštą įplakite kristalinį cukrų, plakite iki švelnios konsistencijos, kol ims blizgėti (apie 10 min.)
Šaukštu atsargiai įmaišykite cukraus pudrą.
Konditerinio maišelio pagalba suformuokite norimas detales ant kepimo popieriaus ar silikoninio pagrindo, kepkite 100 laipsnių C t-roje apie pusantros valandos. Formos gali būti įvairios, atsižvelgiant į tai, kur planuojate morengiukus naudoti – tai gali būti dekoratyvios kriauklelės, „lizdeliai“, kurie vėliau būtų užpildyti ledais, šerbetu ar vaisiais, ar kt.