"Pana cota" desertas

Receptas 

Kaip pasigaminti !

Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir išmirkinti apie 10 min. (vandnes reikia tiek, kad gerai apsemtų želatiną). Grietinėlę su cukrumi bei vaniliniu cukrum gerai pakaitinam, kitam puodelyje pakaitinam pieną, nuimam nuo ugnies ir jame ištirpiname želatiną. Tada į grietinėlę su cukrumi supilame pieną su ištirpinta želatina, viską gerai išmaišome ir supilstome į formeles. Paliekame kambario temperatūroje, kad visiškai atvėstų ir vėliau dedame į šaldytuvą kokiom 3-4 val. kad labai gerai sustingtų. Sustingusias formeles galima šiek tiek palaikyti virš garų, kad lengviau išsiimtų. Į lėkštę išverčiam panna cotta bei patiekiame su trintomis su cukrumi braškėmis. Padažo negailėkite, nes jis labai skaniai valgosi su šiuo desertu.