07 14

Naujos tortų mados

Naujos tortų mados! Tortas "Kūbas"

Tikram lietuviui neįmanoma tuščiomis ateiti į svečius, bet kita vertus man kaip ir daugeliui būna kančia 

pasirinkti iš didėlės tortų pasiūlos.

Pakviesta po darbo pasilepinti kava su senais mokslo draugais paskubomis užbėgau į Maximą. Besižvalgant po vitriną akys užkliuvo už niekada iki šiol nematyto kūbo formos torto. Iškart palengvėjo, radau kažką naujo.

Išdydžiai įteikiau šeimininkams puošnią dėžutę. Kai jau kava garavo ant stalo ir visi su nekantrumu žvelgė į mano atneštą „naujieną“. Prisipažinsiu, pajutau lengvą nerimą. O kas gi ten viduje? Gal susižavėjimas neįprasta ir grakščia forma nublanks paragavus?

Lengviau atsikvėpiau, kai įsitikinome, kad ne tik išvaizda, bet ir turinys pilnai patenkino mūsų lūkesčius. Mano dovana buvo ir graži, ir skani. Visi suskubo klausinėt kur aš jį pirkau, o gal man jį pagamino pagal

užsakymą.

Prisipažinau, kad pirkau Maksimoje, tačiau įžvalgieji pastebėjo ant torto esantį santūrų ženklelį „Seduja“. Apėmė smalsumas paskambinti šios idėjos sumanytojiems. UAB „Seduja“ įsikurusi  Kaune Raudondvario plente.

Per metus savo miesto, Lietuvos ir Latvijos gyventojams pateikė tūkstančius konditerijos gaminių. Kalbinau įmonės savininkę Lolitą Vaitulevičienę.

Ponia, Lolita, kaip jums kilo idėja pagaminti tokios neįprastos formos gaminį?

Tortų rinkoje jau seniai atrodo, kad visos idėjos  yra išsemtos. Tačiau taip nėra. Torto „Kūbo“ idėją parsivežėme iš Pasaulinės kepėjų ir konditerių parodos IBA 2012, kuri vyko Miunchene (Vokietijoje).

Tortas „Kūbas“ buvo parodos naujiena ir sulaukė didelės visų šalių konditerių susidomėjimo. Mums ši idėja taip pat labai patiko ir parsivežėme ją į Lietuvą.

Ar sunku pagaminti tokį išskirtinės formos tortą?

 Ir taip ir ne. Tortus gamname jau 18 metų. Įmonėje dirba patyrę technologai ir tortų gamintojai taigi, bet koks „kietas riešutėlis“ mums yra smagus iššukis, tačiau prisipažinsiu, kad prie šio iš pažiūros labai paparasto ir užburiančio savo minimalizmu torto, teko ilgai paplušėti.

Gamintojų rankos turėjo įgusti teisingai sudėlioti biskvitus ir pertepimą į formas. Torto išėmimas iš formos taip pat reikalauja įgūdžių. Pagrindinis šio torto iššukis gamybos, transportavimo ir pateikimo metu yra išsaugoti formą. Mums įprastos formos tortai, kurie yra žemesni žymiai daugiau „atleidžia“ klaidų.

Beragaujant man pasirodė, kad torto skonis yra iki šiol nepatirtas?

Taip, tai yra tiesa. Visiems trims kūbams pasirinkome unikalų skonį, kurio iki šiol nenaudojome savo gamyniuos

Proseko(šampaninis)

Riešutis

Juodasis

Jau labai senai esate šiame versle, gaminate daug ir įvairių gaminių, važinėjate į parodas. Nuolat pirkėjus stebinate naujomis idėjomis. Kitaip tariant visada esate „ant bangos“. Praskleiskite skraiste, kokios nusimato tortų mados artimoje ateityje?

Labai sunku nuspėti, visi saugo savo naujas idėjas, taupo jas parodoms, išskirtinėms šventėms. Mes taip pat nuolat pasiūlome savo smaližiams naujus gaminius. Taigi daug neatvirausiu.

Dabar, kaip Jūs sakėte „ant bangos“  tortas Kūbas. O mūsų technologai jau pluša ties ateities dizainais ir skoniais.  Dar šiais metais pasiūlisime savo vartotojams  keletą naujovių.

Ačiū už pokalbį, pabaidai pasakykite prašau, kur galima rasti jūsų unikalių gaminių?

Daugelį  mūsų gaminių, tuo pačiu ir jūsų pamėgtą kūbą galima rasti maksimoje. Kauno gyvetojai laukiami  ir Sedujos parduotuvėje  Raudondvario pl. 105.

Ten atvykus galite išsirinkti jums patikusį gaminį , o taip pat sukomponuosime ir pagaminsime tortą tik Jums, kuriame įgyvendinsime visus jūsų lūkesčius.

Visiems skanaus pavasario!!!